Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Afscheid Jumbo Visma Van Onder Meer Dai Dai Ntab

Schaatsploegen Team Jumbo-Visma worden zelfstandig

Afscheid Jumbo-Visma van onder meer Dai Dai Ntab

De schaatsploegen van Team Jumbo-Visma gaan per 1 januari 2024 zelfstandig verder. Dit maakte de wieler- en schaatsploeg op 2 maart 2024 bekend. De teams gaan uit elkaar na een aantal jaren samengewerkt te hebben.

Redenen voor de scheiding

De reden voor de scheiding is dat de schaatsploegen zich willen richten op hun eigen ontwikkeling en doelstellingen. De wielerploeg, die al jaren tot de beste ter wereld behoort, wil zich volledig focussen op het wielrennen. De schaatsploegen willen zich daarentegen richten op het ontwikkelen van talenten en het behalen van successen op de ijsbaan.

Toekomstplannen

De schaatsploegen gaan verder onder de naam Team IKO. De ploeg zal worden geleid door de huidige coach Jac Orie. Team IKO zal zich richten op het opleiden van jonge talenten en het behalen van successen op de internationale schaatstoernooien.

Conclusie

De scheiding van de schaatsploegen en de wielerploeg van Jumbo-Visma markeert het einde van een tijdperk waarin beide teams onder één dak opereerden. Hoewel de teams nu uit elkaar gaan, wensen ze elkaar het beste voor de toekomst. De schaatsploegen zullen onder de nieuwe naam Team IKO een nieuwe weg inslaan, terwijl de wielerploeg blijft streven naar succes op de weg.


Comments